ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
BOOK DIRECT FOR THE BEST RATE
BEST RATE GUARANTEE
Η Περιοχη

Η Τήνος ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων και είναι διάσημη λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών της, όπως τα παραδοσιακά χωριά, τα όμορφα τοπία, την γραφική αρχιτεκτονική των κτιρίων και τους φιλόξενους κατοίκους της.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το νησί της Τήνου ένα θαυμάσιο τουριστικό προορισμό.

Η Τήνος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα όμορφων παραλιών, μερικές από αυτές είναι μοναδικές λόγω της φυσικής τους δομής. Ορισμένες από αυτές τις παραλίες είναι ο Άγιος Ιωάννης, Παχιά Άμμος, Λειβάδα, Αγία Θάλασσα, Μπαλί, Κολυμπήθρα, Άγιος Ρωμανός.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία που βρίσκονται σε πολλές διαφορετικές πλευρές του νησιού. Μερικές από τις καλύτερες τοποθεσίες για να επισκεφθεί κανείς είναι τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, ιστορικές εκκλησίες, μοναστήρια, το αρχαίο κάστρο, το μουσείο, η δημοτική πινακοθήκη και το μουσείο του Χαλεπά

Αναμνηστικά μπορούν να αγοραστούν από πολλά τουριστικά καταστήματα του νησιού, μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα τοπικά εδέσματα και συνταγές, το τοπικό Τηνιακό τυρί, λούζα, αγκινάρες, κάπαρη, ντόπιο μέλι και την παραδοσιακή ομελέτα (φρουτάλια).

Το νησί της Τήνου προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών διασκέδασης για τους επισκέπτες όπως μπαρ, κλαμπ,εστιατόρια όπου βρίσκονται σε πολλά διαφορετικά σημεία του νησιού.
Η Τήνος είναι κατάλληλη για την ορειβασία και περιπάτους σε θαυμάσια μονοπάτια, όπου οι επισκέπτες βρίσκουν νερόμυλους σε ένα μαγευτικό τοπίο, αλλά και μπορούν να έρθουν σε επαφή με θαυμάσια και μοναδικά γεωλογικά μέρη όπως το χωριό Βώλαξ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Η Τήνος ανήκει στο κεντρικό τμήμα των Κυκλάδων. Επικοινωνεί με πολλές μεγάλες πόλεις και νησιά της Ελλάδα με πλοίο, ιπτάμενο δελφίνι αλλά και αεροπορικώς μέσω του αεροδρομίου της Μυκόνου.
  • Με πλοίο:
  • - Από το λιμάνι του Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4½ ώρες
  • - Από το λιμάνι της Ραφήνας. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες
  • - Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες
  • - Από το λιμάνι του Ηρακλείου. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 8 ώρες
  • Με ιπτάμενο δελφίνι:
  • - Από το λιμάνι του Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες
  • - Από το λιμάνι της Ραφήνας. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες
  • - Από το λιμάνι της Μυκόνου. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 15 λεπτά